GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Romantik och revanschlust

Christina Larssons nya serie tar avstamp i Göteborg och gängkriminalitet, men riktar snart blickarna mot internationella miljöer när polisen Louise och hennes man tvingas fly utomlands.
Bokrecension • Publicerad 30 oktober 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Spänning

Agenturen – ett livsavgörande beslut

Författare: Christina Larsson

Förlag: Romanus & Selling

Den framgångsrika författaren Christina Larsson har valt ett högst aktuellt ämne som utgångspunkt för sin nya serie: Gängkriminalitet. Louise Olsen är utredare vid Sektionen för grova brott i Göteborg. Hon är också nyckelvittne i en kommande gängrättegång.

Det dröjer inte länge innan hon och en kollega utsätts för skottlossning i en förort. Samtidigt åtar sig maken Max, privat säkerhetskonsult och IT-expert, att skydda en ny kund. Han är ständigt orolig för sin fru, hon å sin sida är rätt ofta ilsken över förutsättningarna på jobbet som trots det är hennes liv, men nu har de i alla fall äntligen fått tid för IVF-behandling.

När Max kund hittas brutalt mördad sätts en osannolik kedja av händelser i gång, med internationella lönnmördare och polis som samarbetar med gängen. Internutredaren misstänker Louise, men läsaren vet bättre.

När Louise är ensamt vittne kvar tvingas hon och Max fly utomlands. Det blir de två mot världen. Romantik och revanschlust går hand i hand precis som abrupta hopp mellan känslor.

Tempot är högt och intrigen fantasifylld, men det finns också många klichéer och onödigt slarv. Stora delen av boken känns mest som upptakten till det som komma skall när paret startar eget. Agenturen, The Agency eller Die Agentur – en titel som funkar på många språk och en misstanke om att Larsson hoppas på internationell succé.

Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.