Annons

Sara Martinsson om styrketräning i ”Bokstavligt talat”

Frilansjournalisten Sara Martinsson berättar om sin uppmärksammade bok ”Knäböj” i Smålandspostens litteraturpodd ”Bokstavligt talat”.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Litteraturpodd • Publicerad 23 juni 2022
Smålandspostens kulturredaktör Marie Magnusson och poddgästen Sara Martinsson till höger.
Smålandspostens kulturredaktör Marie Magnusson och poddgästen Sara Martinsson till höger.Foto: Urban Nilsson

Förra året kom frilansjournalisten, tillika Smålandspostens krönikör, Sara Martinsson, ut med sin bok ”Knäböj”, som handlar om styrketräning för kvinnor.

Den blev Augustprisnominerad i fackboksklassen. Här får vi veta mer om den kvinnliga styrketräningens idéhistoria och hur otänkbart det länge var att en kvinna skulle syssla med styrketräning.

Annons

I litteraturpodden ”Bokstavligt talat” berättar Sara Martinsson även om sin karriär som journalist. Resan från Lenhovda via Växjö, Göteborg och nu Stockholm.

– Jag skriver gärna om genusfrågor, om frågor om kroppen. Det ligger till grund för boken ”Knäböj” som är en ganska personlig bok.

- Jag blev inspirerad av boken ”Bänkpress” av Sven Lindqvist, men den handlar ju bara om män. Var har kvinnorna varit började jag fundera på. Den kvinnliga erfarenheten saknas. Det var där jag började skriva min bok, säger Sara Martinsson, som också är tränare i styrketräning.

Fotnot: Lyssna på avsnittet i ”Bokstavligt talat”, som finns där poddar finns, eller på smp.se såklart.

Marie MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons