GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sida med Spindelmannen såld för superbelopp

Nöje • Publicerad 14 januari 2022
En del av sidan 25 i Secret Wars nummer åtta från 1984.
En del av sidan 25 i Secret Wars nummer åtta från 1984.Foto: Heritage Auctions/AP/TT

En enda serietidningssida med Spindelmannen har sålts på auktion i Dallas i USA för motsvarande 30 miljoner kronor.

Men det var inte vilken sida som helst. Dyrgripen i fråga är ett original till sidan 25 i serietidningen Secret Wars nummer åtta från 1984 – där Spindelmannens svarta dräkt gör entré för första gången.

Utropspriset låg på motsvarande 3 miljoner kronor och slutbudet på auktionsfirman Heritage Auctions' försäljning slog med råge rekordet för vad någon tidigare betalat för en enskild seriesida.

På torsdagens auktion klubbades också ett exemplar av det första numret av Action Comics, där Stålmannen gjorde debut, för motsvarande 28 miljoner kronor.

Varken säljare eller köpare har framträtt med namn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.