Annons

Silences grundare utnämnd till hedersdoktor

Anders Lind, som var med och grundade skivbolaget Silence Records, har utnämnts till hedersdoktor vid Karlstads universitet, rapporterar P4 Värmland.
Musik • Publicerad 13 maj 2023
Hansson och Karlsson uppträder i Stockholm 1967. Bo Hansson, vid orgeln, skulle senare bli en av artisterna som starkast förknippades med skivbolaget Silence Records. Arkivbild.
Hansson och Karlsson uppträder i Stockholm 1967. Bo Hansson, vid orgeln, skulle senare bli en av artisterna som starkast förknippades med skivbolaget Silence Records. Arkivbild.Foto: TT

Lind startade Silence tillsammans med kollegan Joseph Hochhauser i Stockholm 1970. Samma år släpptes Bo Hanssons "Sagan om ringen" på bolaget, och den kom att bli en internationell succé och den största svenska musikexporten innan gruppen Abba blev ett världsfenomen senare på 70-talet.

1977 flyttade Silence till Näved, utanför Koppom i västra Värmland, där den i svenska musikkretsar legendariska Silencestudion också byggdes.

Annons

Under åren har Silence arbetat med artister som Kebnekaise, Gudibrallan, Turid Lundqvist, Samla Mammas Manna, Träd, gräs & stenar, Hedningarna, Bob Hund, för att nämna ett fåtal.

"Så det kan bli, men kul också, fast jag kan bara ordinera musikalisk medicin", skriver Anders Lind i en kommentar till TT angående hedersdoktorshatten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons