GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sömnig och livlös musik i “Colourgrade”

Skivrecension • Publicerad 29 september 2021 • Uppdaterad 30 september 2021
Pop

Tirzah

Album: Colourgrade

Skivbolag: Domino/Playground

I sin debutskiva rörde sig Tirzah bort från den excentriska dansmusik hon tidigare skapat. Låtarna var mer avskalade men behöll sin intensitet. I nya albumet “Colourgrade” har den Londonbaserade artisten tonat ner ännu mer. Musiken känns experimentell, med förvrängda röster och underliga ljudeffekter. Låter spännande i teorin, men förstörs av Tirzahs oengagerade ton. Texterna som handlar om kärleken mellan en mor och hennes barn levereras utan känsla. “Crepuscular rays” låter som ropande valar under vatten. I närmare sju långa minuter. Just när jag nästan gett upp kommer lite rockigare “Send me”. Det är de tre sista låtarna som ger “Colourgrade” ett godkänt. Tirzah tonade ner sitt sound. Så pass mycket att det blev sömnigt och livlöst.

Tuva LejonklouSkicka e-post
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.