GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Somrig låt från Håkan Hellström

Hastigt och lustigt släpper Håkan Hellström en singel inför sommaren. Nya ”Jag vill bara va med dej” görs med Noonie Bao.
Skivrecension • Publicerad 13 maj 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop/Rock

Håkan Hellström

Album: Jag vill bara va med dej. Feat. Noonie Bao (Singel)

Bolag: Woah dad!/Warner

Håkan Hellström står inför fyra konserter på Ullevi, men den nya singeln ”Jag vill bara va med dej”, som han gör tillsammans med Noonie Bao, är i sig inte vidare arenalik. Här gömmer sig inga slagkraftiga riff eller dånande trummor. Inga vågade rockposer. Och däri ligger storheten.

Sommarnerven står i centrum. Känslan av att vara på väg, framåt och mot ljusare tider, tillsammans med någon varm och nära. Eller som Hellström själv säger det: ” En låt för sommarn och för bilåkning och för allt möjligt. Mot ljus. Mot sommarn och fina stunder”. Ljudbilden är fjäderlätt men aldrig anonym. En doft av new wave, med svävande synthmattor, tydligt driv och gitarrer som leker sig fram och skimrar till textrader som ”Vad gjorde mina andetag, innan dom lät dig take my breath away”.

”Håkan Hellströms och Björn Olssons låtskrivarsamarbete har en historia av att landa i precis detta, och just nu känns tajmingen helt rätt. Som motvikt till tyngd, oro och mörker.”

Greppet är mer repetitivt, poetiskt och samtidigt mindre skruvat än låtarna på den lekfulla föregångaren ”Rampljus” från 2020. Håkan Hellströms och Björn Olssons låtskrivarsamarbete har en historia av att landa i precis detta, och just nu känns tajmingen helt rätt. Som motvikt till tyngd, oro och mörker.

Risken finns att arenapubliken upplever ”Jag vill bara va med dej” som för flyktig. Men som uppladdning för alla som längtar dit, för alla som håller på att hitta tillbaka till det öppna, mänskliga och sociala, passar den perfekt.

Karin GrönroosSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.