Annons

Spännande i rättssalen när Michael Connelly låter advokaten själv bli åtalad

Michael Connelly skriver på högsta nivå i sin nya rättegångsthriller. Helt suveränt! Det uppskattades förstås av recensenten Bengt Eriksson.
Bokrecension • Publicerad 26 juni 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Michael Connelly.
Michael Connelly.Foto: Terrill Lee Lankford
Rättegångsthriller

Oskuldens lag

Författare: Michael Connelly

Övers: Patrik Hammarsten

Förlag: Norstedts

Advokaten Mickey Haller stoppas av polisen som öppnar bakluckan på hans Lincoln och hittar ett lik. Haller anklagas för mord och placeras i en fängelsecell. Så börjar rättegångsthrillern ”Oskuldens lag”. Titeln syftar på att det inte bara gäller att bli frikänd utan också, särskilt som åtalad advokat, kunna bevisa att man är oskyldig.

Rakt igenom spännande, trots att nästan varje sida utspelar sig i en rättssal. Som Perry Mason idag och på riktigt. Otroligt så kunnig författaren Connelly, fast han har ju förstås varit kriminalreporter, verkar vara om rättegångsprocedurer, om åklagarens, domarens, Los Angeles-polisens och FBI:s arbete.

Mickey Haller har en stab utredare, bland dem sin halvbror, före detta polisen Harry Bosch, som försöker hitta den verkliga mördaren. Med små, återkommande observationer skildrar Michael Connelly dessutom hur coronaviruset kommer till USA. Suveränt gjort!

Bengt ErikssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons