Springsteen vägrade blåsa i alkomätaren

Musik • Publicerad 12 februari 2021
Bruce Springsteen ville inte blåsa i alkomätaren när han greps av polisen. Arkivbild.
Bruce Springsteen ville inte blåsa i alkomätaren när han greps av polisen. Arkivbild.Foto: Greg Allen/AP/TT

Bruce Springsteen vägrade att göra utandningstest när han greps, misstänkt för rattfylla. Detta trots att världsstjärnan själv medgav att han druckit två shots med tequila innan han satte sig på motorcykeln i Gateway National Recreation Area skriver Billboard.

Den polisman som grep Springsteen i New Jersey i november berättar i sin rapport att han såg artisten dricka tequila och sedan sätta sig på motorcykeln. Springsteen "luktade kraftigt av alkohol", hade "glasartad blick" och i närheten fanns en flaska tequila som var "helt tom".

I rapporten beskriver polisen också att Bruce Springsteen vajade fram och tillbaka på stället, vägrade att göra utandningstest och tog 45 steg i stället för, som instruerat, 18 under det obligatoriska nykterhetstestet.

Artisten ska kallas till rättegång inom de närmaste veckorna, och anklagas för bland annat rattfylleri och vårdslöshet i trafiken. Han kommer dock endast att närvara digitalt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.