Annons

Springsteens fanmagasin läggs ner i protest

Bruce Springsteens fanmagasin "Backstreets" lägger ner utgivningen i protest mot de eskalerande biljettpriserna som de menar stänger ute fansen från bossens konserter.
Musik • Publicerad 5 februari 2023
Bruce Springsteen, Steven Van Zandt och resten av E Street Band befinner sig just nu ute på turné i USA.
Bruce Springsteen, Steven Van Zandt och resten av E Street Band befinner sig just nu ute på turné i USA.Foto: Chris O'Meara/AP

Fanzinet, som följt sångaren och hans E Street Band sedan 1980, gjorde tillkännagivandet på sociala medier i fredags och citerade en strof från Springsteen-låten "Nebraska": "For a little while, sir, we had us some fun".

"Efter 43 års publicering i en eller annan form – av fans, för fans – av Bruce Springsteen är det med blandade känslor som vi meddelar att 'Backstreets' har nått vägs ände, skriver chefredaktören och ansvarige utgivaren Christopher Phillips i en ledare.

Annons

Redan förra sommaren reagerade tidningen på kaoset kring Ticketmasters "dynamiska prismodell" för den kommande E Street Band-turnén, där biljettpriserna fluktuerar i pris beroende på efterfrågan. "Backstreets" menade att "för många Springsteen-fans kastades åt vargarna och knuffades undan på ett sätt som verkar lika outgrundligt som omöjligt att undvika".

I en kommentar till Variety uttrycker Springsteens manager Jon Landau sorg över nyheten:

"Vi är väldigt ledsna över att höra att 'Backstreets' stänger och vill tacka Chris Phillips för hans 30-åriga engagemang för alla Springsteen-fans", säger han.

Bossen själv pressades i biljettfrågan av Rolling Stone i november och sade då att "ingen gillar att bli kritiserad. Du vill inte att vara affischpojken för höga biljettpriser. Det är det sista du vill vara".

Bruce Springsteen och E Street Band kommer till Sverige i juni för tre konserter på Ullevi i Göteborg den 24, 26 och 28 juni.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons