Annons

"Stardew valley"-skapare visar upp nästa spel

Indiespelskaparen Eric Barone, känd under smeknamnet Conserned Ape, har visat upp sitt nästa projekt. I stället för bondgårdsliv väntar en spöklik chokladbutik.
Spel • Publicerad 22 oktober 2021
Man kan inte se det på ytan, men något mystiskt är i görningen i chokladbutiken. Pressbild.
Man kan inte se det på ytan, men något mystiskt är i görningen i chokladbutiken. Pressbild.Foto: Conserned Ape/TT

Efter odlingssimulatorn "Stardew valley" – som blivit en stor succé – har Barone gett sig i kast med "Haunted chocolatier".

Rent visuellt går spelet i samma stil som "Stardew valley", och spelen har också vissa likheter. Protagonisten flyttar till en ny stad för att prova ett nytt leverne, och lär känna folket i staden. Men i stället för bondgård kretsar arbetet kring en chokladbutik, och är mer av ett actionrollspel med inslag av mystik.

Annons

"Varför choklad? Jag är inte helt säker. Det bara liksom kom till mig. Jag tror i bland att de bästa idéerna dyker upp som en blixt från klar himmel, snarare än att de listas ut på ett klyftigt sätt", säger han på den nya titelns sajt, där han tillägger att det titeln till trots kommer att röra sig om ett positivt och mysigt spel.

"Stardew valley" släpptes 2016 och har med 15 miljoner sålda exemplar gjort skaparen till både en känt namn inom spelindustrin och mångmiljonär.

Utvecklingen var utdragen då Barone är något av en perfektionist, och räkna inte med att kunna lägga vantarna på "Haunted chocolatier" i det närmaste laget.

"Snälla, ha förståelse för att det kommer att ta ett tag innan det här spelet är klart. Men jag kommer att jobba på det så länge jag kan", säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons