Annons

Superhelg för Super Mario-filmen

Nostalgi för en älskad karaktär, påskhelg och goda vitsord från biopubliken. Alla pekas de ut som faktorer bakom att "Super Mario bros. filmen" blivit årets hittills största biosuccé.
Film • Publicerad 9 april 2023
Mario och Luigi i filmen. Pressbild
Mario och Luigi i filmen. PressbildFoto: NIntendo/Universal Studios

Den tv-spelsbaserade filmen – som hade premiär redan i onsdags inför den långa påskhelgen – har dragit in cirka 205 miljoner dollar, motsvarande 2,1 miljarder kronor i Nordamerika.

Under den ordinarie helgen, mellan fredag och söndag, tjänade filmen in 146 miljoner dollar i biljettintäkter. Därmed är det den bästa premiärhelgen för en film under 2023 och den näst bästa premiärhelgen för en animerad film någonsin.

Annons

Räknar man in globala biljettintäkter har filmen redan tjänat in 377 miljoner dollar, motsvarande nästan fyra miljarder kronor.

Filmen är en ursprungshistoria för de italiensk-amerikanska rörmokarbröderna Mario och Luigi i Brooklyn, som plötsligt finner sig i Svampriket. Bland rösterna i filmen märks bland annat Chris Pratt som Mario och Charlie Day som Luigi.

Den nya filmatiseringens framgång står i skarp kontrast till den första Hollywoodfilmatiseringen från 1993, "Super Mario bros.", med Bob Hoskins, John Leguiziamo och Dennis Hopper, som floppade.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons