Annons

Swift fördömer nya lagar som utsätter hbtq

Musik • Publicerad 4 juni 2023
Taylor Swift uppmanade sina fans att sätta sig in i valet och kandidaterna. Arkivbild.
Taylor Swift uppmanade sina fans att sätta sig in i valet och kandidaterna. Arkivbild.Foto: Ashley Landis/AP/TT

Taylor Swift inledde pridemånaden i USA genom att fördöma landets lagstiftningar, som sätter hbtq-gemenskapen i fara, rapporterar Deadline.

Stjärnan är sedan i mars på sin Eras-turné i USA, och höll talet under sin konsert i Chicago i fredags i samband med att pridemånaden inleddes. I USA firas den i juni.

Annons

"Det här är ett säkert utrymme för dig. Det här är en festplats för dig. Och en av de saker som får mig att känna mig så stolt är att få vara med er och se er interagera med varandra, och vara så kärleksfulla och så omtänksamma".

Swift uppmanade sina fans att sätta sig in i kommande val och kandidater som ställer upp i presidentvalet.

"Vi kan inte prata om Pride utan att prata om smärtan", fortsatte hon. "Just nu och nyligen har så många skadliga delar av lagstiftningen satt människor i hbtq+ och queergemenskapen i fara. Det är smärtsamt för alla, varje allierad, varje person i dessa samhällen".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons