GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Swifts team: "Inte Taylor som flyger"

Taylor Swift pekas ut som den kändis som flyger allra mest med privatjet. Men hennes team menar att stjärnan får orättvist mycket kritik – då hon inte befunnit sig ombord vid alla resor.
Nöje • Publicerad 31 juli 2022
Taylor Swift har pekats ut som den flitigaste privatjetspassageraren. Arkivbild.
Taylor Swift har pekats ut som den flitigaste privatjetspassageraren. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

"Taylors jet lånas regelbundet ut till andra. Att tillskriva henne alla eller största delen av dessa flygresor är gravt inkorrekt", säger hennes representant till Rolling Stone.

Hållbarhetsbyrån Yard, som tagit fram rapporten, har själva gått ut med en brasklapp när det gäller siffrorna och kallar dem "icke-slutgiltiga".

Rapporten bygger på siffror från Twitterboten Celebrity Jets, som använder sig av officiella data från flygplatser. Boten har startats av en collegestudent i Florida i syfte att spåra hur miljonärer som Elon Musk och Jeff Bezos användander sina privata jetplan, skriver Huffington Post.

Taylor Swifts privatjet ska enligt Yards beräkningar ha befunnit sig i luften 22 923 minuter hittills under året, vilket motsvarar 15,9 dygn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.