Annons

Tareq Taylor på matresa med Tony Irving

Tv • Publicerad 5 juni 2023
Dansaren och dansdomaren Tony Irving gör en matresa tillbaka till England. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tv-kocken Tareq Taylor har gjort sin senaste matresa tillsammans med "Let's dance"-domaren Tony Irving. De har båda släkt i England och matresan går delvis i deras förflutna, bland annat till städer och grevskap som Manchester, Oxford och Kent. Tareq Taylors morfar lämnade England efter andra världskriget och Taylor säger i ett pressmeddelande att han nu fått en ny förståelse för sin morfars bakgrund.

Tony Irving i sin tur lämnade England som tonåring och beskriver resan tillsammans med Tareq Taylor som en av de "bästa upplevelser" han haft på många år.

Annons

"Att återkoppla till mina rötter och samtidigt kunna se tillbaka på mitt liv med andra ögon har givit mig ett annat perspektiv på vart jag kommer ifrån och hur jag växte upp. Det gav mig möjligheten att rensa upp vissa gamla händelser som satt kvar med obehagliga minnen" säger Tony Irving.

"Tareq Taylors matresa" inleds i SVT och på SVT Play 17 juli.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons