Annons

Taylor Swift blir hedersdoktor i New York

Taylor Swift kan lägga en ny titel till samlingen – hedersdoktor inom konst. Utmärkelsen fick popstjärnan vid en examensceremoni i ett fullsatt Yankee Stadium i New York.
Nöje • Publicerad 18 maj 2022
Taylor Swift Swift har sålt 100 miljoner skivor och kan nu sätta titeln hedersdoktor på sitt cv.
Taylor Swift Swift har sålt 100 miljoner skivor och kan nu sätta titeln hedersdoktor på sitt cv.Foto: Seth Wenig/AP
Taylor Swift tar emot titeln hedersdoktor vid en ceremoni på Yankee Stadium i New York.
Taylor Swift tar emot titeln hedersdoktor vid en ceremoni på Yankee Stadium i New York.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Med rött läppstift och lila hedersrock skämtade Swift med de tusentals studenterna på plats.

– Jag är 90 procent säker på att den främsta anledningen till att jag är här är för att jag gjort en låt som heter "22", sade Swift och fortsatte med att beskriva sin egen skolgång:

Annons

– Jag fick aldrig någon normal collegeupplevelse. Jag gick på kommunal gymnasieskola fram till tionde klass och avslutade sedan min utbildning med hemskolearbete på golvet på flygplatsterminaler, sade Swift i sitt tal.

Singer-songwritern berättade att hon började sin musikkarriär när hon var 15 och turnerade runt på olika radiostationer i landet. Resten är historia, Swift har sålt 100 miljoner skivor och vann kategorin årets album vid fjolårets Grammisgala för "Folkore". Det gör henne till den första person som vunnit kategorin tre gånger. Hennes tidigare vinster kom 2010 för "Fearless" och 2016 för "1989".

Taylor Swift avslutade sitt tal med att dela med sig av ett råd till årets avgångsklass:

– Jag kommer inte att berätta för er vad ni ska göra eftersom ingen gillar det, men jag ska ge er ett "lifehack". Skäms aldrig för att försöka. Att man inte behöver anstränga sig är en myt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons