Annons

The Mamas: "Vem som helst kan ta hem det"

The Mamas laddade upp med bubbelbad inför finalen. De "halkade in på ett bananskal" bakom John Lundvik för två år sedan och nu kan de inte vara utan varandra.
Nöje • Publicerad 13 mars 2021
Loulou Lamotte, Ashley Haynes och Dinah Yonas Manna i gruppen The Mamas hoppas på vinst men säger att konkurrensen är stenhård i år. Arkivbild.
Loulou Lamotte, Ashley Haynes och Dinah Yonas Manna i gruppen The Mamas hoppas på vinst men säger att konkurrensen är stenhård i år. Arkivbild.Foto: Jessica Gow

För två år sedan körade de bakom John Lundvik, året efter vann de Melodifestivalen men blev snuvade på Eurovision och i år har trion chans att vinna en tredje gång och få representera Sverige i Rotterdam.

– Vi har fyra tidigare vinnare, en "Idol"-vinnare och en som har tusentals följare på sociala medier. Det är tuff konkurrens om svenska folkets röster. Vem som helst kan ta hem det, säger Dinah Yonas Manna.

Annons

De tänker hålla kvar vid sitt vinnande koncept, med undantag för lite ändringar i smink och frisyr. Guldklänningarna behåller de.

– Vad är bättre än guld? Kanske om vi hade platinaklänningar, säger Dinah Yonas Manna.

Har varit i limbo

The Mamas har blivit mer sammansvetsade i år. De tre medlemmarna vet precis vad de andra i gruppen har gått igenom, och låten "In the middle" har blivit en tröst i en tid då musikbranschen har gått på knäna.

– Vi har inte kunnat göra någonting. Jag tror i princip att alla har samma kaos nu, både psykisk ohälsa, fysiskt, ekonomiskt, det har varit superpissigt, säger Loulou Lamotte, och fortsätter:

– Det är en tröstelåt. Jag känner en tröst i att det finns människor som har hjälpt mig, jag hade inte klarat mig utan dem det här året.

Efter ett mörkt år känner de en stor tacksamhet över att Melodifestivalen blev av i år.

– Det är precis vad folk har behövt. Nu har det varit glitter och glädje i sex veckor, det är helt fantastiskt, säger Loulou Lamotte.

TT: Hur laddar ni upp inför finalen?

– Jag tar bubbelbad, säger Dinah Yonas Manna.

– Jag har badat varje dag bara för att få en liten stund av avslappning och hålla nerverna i schack. Sedan när man kommer in på arenan är man körd ändå, säger Loulou Lamotte med ett skratt.

Annons

TT: Vilka är era största konkurrenter?

– Om jag ska gå efter mina barn så är det Danny, det är den låten vi spelar i bilen och som jag dansar till när jag är hemma, säger Loulou Lamotte.

– Enligt mina barn är det Tusse, säger Dinah Yonas Manna.

– Jag har inga barn, men jag tycker att vi har så stark konkurrens det här året. Vi är också våra egna konkurrenter, vi måste göra bättre ifrån oss varje gång, säger Ashley Haynes.

Inte en "Melodifestivalen-grupp"

The Mamas har satsat fullt ut på gruppen och gjort en del uppoffringar på vägen.

– Vi lade ner alla andra uppdrag, familjen fick ställa upp med tid och ekonomi. Vi har levt i det här undantagstillståndet i två år. Den här låten är ett kärleksbrev till alla som stöttat oss, säger Dinah Yonas Manna.

– Och vad folk än tycker är vi inte en Mellogrupp! Folk förknippar oss med Melodifestivalen men vi bara halkade in på ett bananskal bakom John och sedan kunde vi inte vara utan varandra, fyller Loulou Lamotte i.

De kommer att fortsätta som tillsammans som grupp, även efter Melodifestivalen. Efter besvikelsen över flera inställda turnéer är de nu på banan igen med ny musik på väg, inspelningen är redan i gång.

– Så länge vi tycker att det är kul och folk tycker det är kul så kommer det att finnas "mamas", säger Dinah Yonas Manna.

Fakta: The Mamas

Består av Loulou Lamotte, Ashley Haynes och Dinah Yonas Manna. Gruppen gjorde succé när de körade bakom 2019 års vinnare John Lundvik i bidraget "Too late for love". Då var även Paris Renita med i gruppen.

Loulou Lamotte och Dinah Yonas Manna är från Sverige och har synts i en rad musiksammanhang tidigare. Dinah Yonas Manna har bland annat arbetat med Jerry Wiliams, och Loulou Lamotte uppträdde med Behrang Miri i Melodifestivalen år 2013. Ashley Hanes har flyttat till Sverige från USA för att satsa på musiken här.

Vann Melodifestivalen 2020 med "Move".

Är aktuella i årets tävling med bidraget "In the middle".

Fakta: The Mamas

Folk skickar bilder de ritat av oss och videor när de har klätt ut sig till oss i guldklänningar, det är jätteroligt, säger Loulou Lamotte.

En del skriver och påminner oss om att ha kul på scenen och njuta av stunden på scenen. De tar hand om oss också, säger Dinah Yonas Manna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons