GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

The War On Drugs gör drömsk americana

Publicerad 4 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Rock

Artist: The War On Drugs

Album: I don't live here anymore

Skivbolag: Atlantic/Warner

Perfekt bilmusik med både hjärta och hjärna. Hörde jag någon skandera Bruce Springsteen och Jackson Browne? Absolut, men när det gäller Philadelphia-sextetten The War On Drugs så vilar deras fundament på alldeles unik atmosfär. Deras tre senaste album är drömsk americana som skakar fram känslan av att åka från kust till kust och häpnas över USA:s ikonografi och skiftande landskap. Även om bandets ballader är små vackra och trasiga historier i sig, så är det är i poplåtarna som låtskrivaren Adam Granduciels briljans verkligen skiner igenom. På samma sätt som hos 70-talets Neil Young, så känns varje låt och stämning så självklar. The War On Drugs omfamnar sitt hemland som en plats där förhoppningar både infinner sig och går i kras.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.