Annons

Thunberg tar kommandot på Dagens Nyheter

Medier • Publicerad 22 oktober 2020
Greta Thunberg blir chefredaktör på Dagens Nyheter för en dag. Arkivbild.
Greta Thunberg blir chefredaktör på Dagens Nyheter för en dag. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

I början av december kommer Greta Thunberg att för en dag att vara chefredaktör för Dagens Nyheter. I mitten av september besökte hon tidningen och kritiserade då DN och andra medier för att inte behandla klimatfrågan som "en stor och mycket allvarlig kris", uppger DN.

Tidningen bestämde sig för att låta klimataktivisten vara med och bestämma innehållet under en dag. Thunberg ska arbeta tillsammans med en grupp redaktörer.

– Jag tänker mig inte så många opinionstexter och katastrofbeskrivningar, snarare många granskningar som visar hur verkligheten ser ut, var vi befinner oss just nu och som djupgående förklarar klimatkrisen. Och intervjuer med personer som har mycket kunskap, till exempel forskare, säger Greta Thunberg till Dagens Nyheter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons