Annons

Tom Brittney tar faväl av Grantchester

Tv • Publicerad 12 juli 2023
Geordie (Robson Green) och Will (Tom Brittney) löser mord i "Grantchester". Arkivbild.
Geordie (Robson Green) och Will (Tom Brittney) löser mord i "Grantchester". Arkivbild.Foto: ITV

Tom Brittney är på väg att lämna byn Grantchester och därmed deckarserien med samma namn. Den nionde säsongen av det brittiska tv-dramat kommer att bli hans sista, skriver Deadline.

Brittany har spelat prästen Will Davenport sedan 2019 och ska nu fokusera på nya projekt. "Grantchester" följer polisen Geordie Keating, som spelas av Robson Green, och den motorcykelåkande kyrkoherden Will (Brittney) när de utreder mord i omgivningarna kring grevskapet Cambridgeshire.

Annons

Kriminalserien hade premiär 2014, då med James Norton i rollen som unge kyrkoherden Sidney Chambers, och baseras på novellsamlingen "The Grantchester mysteries" av James Runcie.

I den nionde säsongen, som just nu spelas in, tas ämbetet över av en ny karismatisk kyrkoherde vid namn Alphy Kotteram, spelad av Rishi Nair.

Säsong sju av den populära deckarserien kan för närvarande ses på SVT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons