GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tori Amos om förlust och att känna sig förlorad

Skivrecension • Publicerad 4 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Alternativpop

Tori Amos

Album: Ocean to ocean

Skivolag: Decca

Tori Amos valde bort en hel hög med låtar som skrevs innan corona och stormningen av Kapitolium. Hennes sextonde skiva är inspelad under lockdown i Cornwall och är både en typisk och atypisk lockdownprodukt. Temat är sorg, på såväl personligt som politiskt plan, men också förlust och att känna sig förlorad. Inte så mycket om att övervinna som att vara i det.

Personlig har hon varit ända sedan debuten ”Little earthquakes” 1992 och i skivans på alla sätt starkaste låt ”29 years” återvänder hon till den våldtäkt hon själv utsatts för som ung. Smått hetsiga ”Spies” är inspirerad av fladdermöss och ”Birthday baby” gömmer en tango. Men i den snygga produktionen försvinner pianot för ofta, och i vissa texter blir även det som borde skava utslätat.

Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.