GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

van Etten sätter fingret på postpandemin

Skivrecension • Publicerad 12 maj 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop/Rock

Sharon van Etten

Album: We've been going about this all wrong

Skivbolag: Jagjaguwar/PGM

Som många andra artister har Sharon van Etten kommit ur de senaste isolerade åren med ett postpandemiskt album i bagaget. Skillnaden från många andra artister är att Sharon van Etten har på fötterna i sitt konceptuella tänk. På ”We’ve been going about this all wrong” vrider hon och vänder på sig själv, moderskapet och oförmågan till kontroll i en samtid som kvider, på en planet som skakas om.

Det är mörkt, ödesmättat och naket. Stundtals uppgivet men också med ett hopp om något bättre. Som i ”Darkness fades” och i den avslutande ”Far away”. Sammanfattningsvis, en mycket ambitiös utveckling, även om det är lätt att längta efter fler spår som den gitarrdrivna och sparsmakade ”Anything” mitt bland alla luftiga syntmattor och bombastiska uttryck.

Karin GrönroosSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.