Annons

Världsrekord för prins Harrys memoarer

Litteratur • Publicerad 14 januari 2023
Prins Harrys självbiografi "Den andre" har slagit världsrekord.Foto: Caisa Rasmussen/TT

Prins Harrys självbiografi "Den andre" har satt världsrekord. Boken, som släpptes den 10 januari, är den snabbast säljande icke skönlitterära boken någonsin, enligt Guinness Rekordbok.

Boken, vars originaltitel är "Spare", sålde i över 1,4 miljoner exemplar bara första dagen i USA, Storbritannien och Kanada. Det tidigare rekordet innehades av Barack Obamas bok "Ett förlovat land" som såldes i 887 000 exemplar på utgivningsdagen.

I "Den andre" skriver prins Harry bland annat om sorgen efter prinsessan Dianas död, om konflikterna med brodern prins William, om sina erfarenheter av kokain och om hur många människor han dödat som militär i Afghanistan, men också om vad som ledde fram till att han bröt med det brittiska kungahuset och bosatte sig i USA.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons