Annons

Violinist vinner solistpriset

Musik • Publicerad 6 februari 2022
Violinisten Alva Holm är vinnaren av Kungliga Musikaliska Akademiens tävling Solistpriset 2022. Pressbild.
Violinisten Alva Holm är vinnaren av Kungliga Musikaliska Akademiens tävling Solistpriset 2022. Pressbild.Foto: Francis Löfvenholm

Violinisten Alva Holm från Köpenhamn är vinnaren av Kungliga Musikaliska Akademiens tävling Solistpriset. Finalen hölls i Göteborgs Konserthus på lördagen och direktsändes i Sveriges Radio P2.

"Med musikalisk övertygelse, teknisk briljans och total närvaro fångar Alva Holm publiken från första ton. Genom en helgjuten tolkning dras vi in i en musikalisk andning som får oss att glömma tid och rum", lyder delar av motiveringen.

Annons

Utöver prissumman på 100 000 kronor väntar för Alva Holm nu en turné med Musik i Syd, solistframträdanden med Sveriges Radios symfoniorkester eller Göteborgs Symfoniker, solokonsert med Malmö symfoniorkester samt solistturné med Norrbottens kammarorkester och med Musica Vitae.

De två andra finalisterna, Klara Andersson, piano, och Daniel Thorell, cello, får 25 000 kronor vardera.

Solistpriset är Sveriges främsta solisttävling för yngre musiker och delas ut vartannat år.

Rättad version: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om var finalen till Solistpriset hölls. Korrekt är Göteborgs Konserthus.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons