Annons

Weinsteins dom skjuts fram

Nöje • Publicerad 10 januari 2023
Harvey Weinstein. Arkivbild.
Harvey Weinstein. Arkivbild.Foto: Etienne Laurent/AP/TT

Beslutet om hur långt fängelsestraff som väntar Harvey Weinstein skjuts upp till den 23 februari. Detta sedan den forne filmmogulens advokater överklagat den senaste domen mot honom, skriver NME.

Weinstein fälldes i december i en domstol i Los Angeles för ytterligare våldtäktsanklagelser och riskerar upp till 18 års fängelse utöver de 23 som han redan dömts till och nu avtjänar. Enligt juryn var den nu 70-årige Weinstein skyldig till våldtäkt och flera sexövergrepp mot en av de kvinnor som varit målsägare i rättegången.

Annons

Harvey Weinstein har under rättegången nekat till anklagelserna och hävdat att kvinnorna ljugit. I vissa fall medger han att sexuella kontakter har skett, men med samtycke från kvinnornas sida.

Weinstein avtjänar sedan 2020 ett straff från en annan rättegång i New York. Då dömdes han till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuella övergrepp mot två kvinnor.

Det var anklagelserna mot Harvey Weinstein som gjorde att metoo-rörelsen tog fart 2017.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons