Annons

Zelmerlöw: "Allsången blir ett kärt återseende"

Sång- och dansmannen Måns Zelmerlöw har vunnit både Melodifestivalen, Eurovision Song Contest och varit programledare för "Allsång på Skansen".
Nu återvänder han till Solliden för att uppträda med sitt nystartade band The Agreement.
Tv • Publicerad 10 juli 2023
Måns Zelmerlöw kommer att uppträda på Skansen med ett nytt sound. I sommar satsar han dessutom på att ta flygcertifikat. Arkivbild.
Måns Zelmerlöw kommer att uppträda på Skansen med ett nytt sound. I sommar satsar han dessutom på att ta flygcertifikat. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

– Jag och mitt band har spelat ihop i 15 år. Det är så få förunnat, och vi har alltid känt att det vore kul att göra något som hade allihopa som avsändare, säger Zelmerlöw.

Måns and The Agreement planerar en ep till hösten och kommer att spela sin låt "Andetag" på "Allsång på Skansen". Tanken är att förmedla samma känsla som vårskriket från Ronja Rövardotter.

Annons

– Man vill skrika bort allting som har varit efter flera tuffa år, och öppna upp ett nytt kapitel som är mer hoppfullt och optimistiskt, säger Måns Zelmerlöw.

Han tror att allsången blir ett kärt återseende och hyllar programmets kvalitet som "lägerelds-tv", samt lovar att också framföra en av sina gamla godingar.

Hemligt bandnamn

Tillsammans med The Agreement kan Zelmerlöw annars göra låtar som han inte hade släppt som soloartist. Med mer organisk rock influerad av U2, Beatles, Duran Duran, Coldplay och Tears for Fears.

TT: Hur kom ni på namnet The Agreement?

– Det är en gammal story från en av våra första Europaturnéer som jag inte kan avslöja mer om, säger Zelmerlöw med ett skratt.

Förberedelserna inför nästa Eurovison Song Contest är i full gång. Måns Zelmerlöw vann tävlingen 2015 med låten "Heroes" och var sedan programledare för galan tillsammans med Petra Mede 2016.

"Bland det roligaste jag gjort"

TT: Är du intresserad av att vara programledare igen?

– Ja, det är bland det roligaste jag har gjort i mitt yrkesliv. Så det är klart att om frågan skulle komma så har jag väldigt svårt att se att jag inte skulle vara sugen.

För första gången på många år har Måns Zelmerlöw tagit semester under sommaren och spenderar den tillsammans med familjen samt jobbar på att ta flygcertifikat.

– Den barnsliga drömmen är ju att någon gång kunna flyga runt med bandet på turné, säger han.

Annons

TT: Så du siktar på en 747?

– Nej, det vet jag inte. Där tror jag nog aldrig vi kommer att hamna. Men kanske ett lite större propellerplan hade varit trevligt.

Fakta: Måns Zelmerlöw

Född: 1986 i Lund.

Yrke: Artist, programledare

Genombrott: "Idol" 2005.

Karriär (i urval): Vinnare av "Let's dance" 2006, tredje plats i Melodifestivalen 2007 med låten "Cara mia", programledare för Lilla Melodifestivalen 2007, fjärde plats i Melodifestivalen 2009 med låten "Hope and glory", programledare för Melodifestivalen 2010, samma år som han gjorde rollen som Romeo i musikalen "Romeo och Julia" i Stockholm, programledare för "Allsång på Skansen" 2011, vinnare av Melodifestivalen 2015 med låten "Heroes", programledare för Eurovision Song Contest 2016, programledare för Melodifestivalen 2021, paneldeltagare i "Masked singer Sverige" sedan 2021, medverkan i "Så mycket bättre" 2022.

Aktuell: Uppträder i "Allsång på Skansen" 11 juli 2023. Spelar in ep med Måns and The Agreement till hösten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons