unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Frivillighet är bättre

Tvekan dödar, heter det i försvaret. Orden förmedlar på ett effektivt sätt att det nästan alltid är bättre att göra något åt en svår situation än att låta den bero. Om situationen inte blir bättre av åtgärden har man i alla fall lärt sig något.
Detta är en ledare som uttrycker Smålandspostens politiska linje: för kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande. Tidningens politiska etikett är moderat.

Kanske är det så man får tolka kommunalrådet Oliver Rosengrens (M) åtgärd för att bidra till bekämpningen av coronaviruset. Han har gett förvaltningen i uppdrag att ordna så att personer som tar del av kommunens aktiveringsprogram skall tillverka enklare skyddsutrustning till vårdpersonal som ett villkor för att få del av ekonomiskt bistånd från kommunen. Den ordinarie kompetenshöjande verksamheten för personerna ställs om till detta sätt att bidra till att stoppa smittspridningen.

Oliver Rosengren
Oliver Rosengren

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Det är en innovativ lösning som kan bidra till att underlätta för vårdpersonal, både med skydd och genom att de slipper ägna sig åt att tillverka skydden själva. Detta är en exceptionell situation.

Problemet är att de som omfattas av kommunens aktiveringsprogram inte är där för att vara en kommunal resurs. Var och en bidrar till att avhjälpa coronakrisen efter bästa förmåga och många av dem som deltar i programmet kan säkert tänka sig att hjälpa till på det här sättet. Men samtidigt skaver det att personer som av olika anledningar inte deltar på arbetsmarknaden och får hjälp av det allmänna skall tvingas. De är där för sin egen skull och borde själva få avgöra om de kan avstå från kompetenshöjande verksamhet för att tjäna andra.

Vissa deltar för att få hjälp att komma närmare arbetsmarknaden, andra är personer med psykiska funktionsvariationer. Även de bör åtminstone tillfrågas om de har lust att bidra till krishanteringen istället för att ställas inför ett ultimatum: hjälp till eller bli av med bidragen. Dessa personer är inte, ens i kristider, en kommunal resurs och borgerliga politiker borde förstå värdet av frivillighet.

Läs mer

Förstakedjan ska leverera för Lakers: ”Vi har fina förutsättningar”

Intervju • Pettersson, Rosén och Gynge

Förstakedjan ska leverera för Lakers: ”Vi har fina förutsättningar”

Trion har levererat under försäsongen. Nu ligger tankarna på nästa fullträff.

Välkommen Joline

Personligt

Välkommen Joline

Ewelina Kenstam och Andreas Alexandersson, Växjö, fick den 14 augusti 2020 dottern Joline. Vikt: 3474 gram. Längd: 50cm. Syskon är Nova, 12 år och Winston, 8 år.

Anställda grep tjuv – en skadades och fick åka ambulans till sjukhus

Känd av polisen sedan tidigare

Anställda grep tjuv – en skadades och fick åka ambulans till sjukhus

När de två anställda ertappade inbrottstjuvarna beslutade de sig för att ingripa.

Tvist: Snickerifirma renoverade Växjörestaurang – fick inget betalt

Växjö

Tvist: Snickerifirma renoverade Växjörestaurang – fick inget betalt

Snickerifirman jobbade i två veckor på restaurangen. Men betalningen uteblev.

Stort parkeringshus ska byggas i Växjö centrum

Kvarteret Fabriken

Stort parkeringshus ska byggas i Växjö centrum

Kommunen har i flera år haft planer på ett stort parkeringshus i Växjö centrum.

Treårigt barn påkört av bil – fördes till sjukhus

Rottne • Trafikolycka

Treårigt barn påkört av bil – fördes till sjukhus

Räddningstjänsten larmades till platsen.