GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ge svensk polis ett lönelyft

Svenska poliser gör dagligen ett oumbärligt arbete. Det förstår nog alla.
Ledare • Publicerad 19 november 2021
Detta är en ledare som uttrycker Smålandspostens politiska linje: för kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande. Tidningens politiska etikett är moderat.

Tyvärr råder polisbrist i ett läge där kriminaliteten och otryggheten infekterats till en oroväckande grad. Då är det viktigt att fler framtida poliser rekryteras och att fler poliser stannar. Lönen är en viktig faktor här. Det är viktigt att varenda svensk polis skall känna att de själva och arbetet de utför värderas tillräckligt. Polislönerna borde höjas ännu mer.

Sverige har som sagt alldeles för få poliser. Landet ligger nästan 10 000 man under EU-snittet för poliser. Sverige har just nu 202 poliser per 100 000 invånare, detta jämfört med 216 poliser per 100 000 invånare 2010. Hela sju av tio poliser anser inte att de har tillräckligt med bemanning för att klara verksamhetens krav.

En rykande färsk enkät från Polisförbundet visar att var tredje polis aktivt sökte ett nytt jobb. Hela 41% av alla avhopp från poliskåren de senaste åren hade grund i annat än pensionering. Det är sorgliga siffror som skvallrar om hur stort problemet är.

Höjda polislöner är en avgörande faktor för att hantera problematiken. Enligt Polisförbundet ansåg åtta av tio poliser att högre lön tillhörde en av de fyra viktigaste faktorerna för att stanna i yrket. När frågan om vad den absolut viktigaste faktorn för att stanna var, svarade över 54% just att det var lönen. Nio av tio poliser uppger dessutom att höjd lön är en prioritet för att ha en framtid i yrket. Siffrorna talar sitt tydliga språk.

Polisens arbete värderas högt i samhället, men det märks inte på lönen.
Polisens arbete värderas högt i samhället, men det märks inte på lönen.
Foto: Johan Nilsson/TT

Höjda löner är inte bara viktigt för att få poliser att stanna. Det är även viktigt för att rekrytera fler poliser. Nästan fem av tio unga svenskar uttryckte i en Novus-undersökning från 2019 att de hade kunnat tänka sig bli poliser. Ännu fler uttryckte intresse ifall bland annat löneläget hade sett bättre ut. Men trots satsningar på polishögskolorna stod förra året var fjärde utbildningsplats tom. Det är tydligt att yrkets attraktivitet behöver stärkas, och högre löner är en del av detta.

Medelgrundlönen för poliser har halkat efter. Lönen ligger tusentals kronor under den statliga medelgrundlönen, vilket står i kontrast med när polislönerna låg nästan 2000 kronor över medel i början av 2000-talet.

Poliserna skall kunna känna att deras uppoffringar och risktagande värderas på ett tillräckligt sätt. De skall känna att det ska löna sig att vara kvar och fortsätta som polis. Fler skall också känna att det lönar sig att utbilda sig till polis. Vikten av polisens arbete kan inte på något sätt överskattas. Därför är det viktigt att detta avspeglas i den ersättning poliserna får hem i lönekuvertet i slutet av månaden.

Därför är det glädjande att det verkar finnas brett stöd i riksdagen för att höja polislönerna och att mer pengar lagts på sådana satsningar senare år. Men det är viktigt att det är och fortsätter vara en prioritet, samt att det skall vara en robust summa som täcker anspråken och ger en löneökning att räkna med. Siffrorna från professionen talar sitt tydliga språk. Menar man allvar med att åtgärda polisbristen måste frågan vara högt upp på agendan.

Evin BadrniyaSkicka e-post