Annons

102 sjönära villatomter planeras i Hovmantorp

Vid elljusspåret i Hovmantorp planeras 102 sjönära villatomter. – Det är ett första förslag. Syftet är att få fram attraktiva tomter, säger bygg- och planchef Kjell Kågestad.
Lessebo • Publicerad 16 mars 2011

Planprogrammet omfattar 84 hektar mark strax söder om idrottsplatsen i Hovmantorp. Marken är kommunägd och består av delar av Abbakuse/Kusehallar och Fiskesbro. Nära ligger sjön Rottnen, på andra sidan vägen till Ormeshaga/Linneryd.

Förslaget är utställt på Hovmantorps bibliotek, från den 7 mars och månaden ut. Närmast berörda fastighetsägare och myndigheter som Trafikverket och länsstyrelsen har fått ärendet för yttrande.

Annons

–?Planen är en idé om hur området kan utnyttjas. Vi vill ha in synpunkter innan vi går vidare. Först därefter tas förslag fram till detaljplaner som i sin tur ska ställas ut, säger Kjell Kågestad.

Om förslaget vinner gehör i alla instanser blir det troligen i praktiken så att planen genomförs efter hand. I en första etapp kan det kanske röra sig om ett trettiotal villatomter som ska tas fram.

Det aktuella området är i dag bevuxet med skog. De flesta tomterna, 74 stycken, finns inom det elljusspår som finns i dag. Ytterligare 28 tomter ligger söder där om.

Lessebo kommun har tagit fram ett tjugosidigt planprogram. Det finns även tillgängligt på Lessebo kommuns hemsida: www.lessebo.se.

Framtagning av sjönära villatomter har skett även tidigare eller varit på gång i Hovmantorp. År 2007 planerades 50 sjötomter i det här området söder om samhället. Den gången blev det dock inget av. Även runt Strandgatan inne i byn finns planer på ny bebyggelse.

På Prästgårdsområdet i Hovmantorp anlades tio sjönära villatomter 2008. Alla tomterna såldes så småningom. Fyra är ännu inte bebyggda. Arrendebostaden intill prästgården köptes av en privatperson. Sif Erlandsson

”Vi vill ha in synpunkter innan vi går vidare”

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons