16 biografer visar festivalfilmer

Femte upplagan av festivalen Film i Glasriket invigs i år i Skruvs Folkets hus torsdagen den 27 oktober.
Lessebo • Publicerad 17 oktober 2011

Fram till och med söndagen den 13 november visas omkring 40 olika filmer vid 125 föreställningar runt om i Glasriket. De biografer som deltar i festivalen i år är Lessebo, Hovmantorp, Kosta och Skruv i Lessebo kommun; Åseda, Alstermo, Norrhult, Klavreström och Sävsjöström i Uppvidinge kommun; Emmaboda, Lindås, Vissefjärda och Åfors i Emmaboda kommun samt Nybro och Alsterbro i Nybro kommun. Även Centrumbiografen i Torsås deltar.

Vad står det då för filmer på programmet i år? Jo, det är blandning av både barn- och vuxenfilm, och det mesta är nyheter från året, från Apflickorna och Svensson, Svensson till Pangpangbröderna och Kokvinnorna. Det blir också en del föreställningar i 3D, som Tintin.

En nyhet för året är åkbandet, som ersätter det tidigare filmpasset. Meningen är att ett åkband runt handleden ska ge innehavaren en känsla av festival. Den femtilapp det kostar innebär att ägaren bara behöver betala halva priset på sin biobiljett.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.