Annons

22-åring greps för grov misshandel på privat fest

22-åringen som misstänks ha knivskurit flera personer under en fest i Folkets hus i Lessebo sitter fortfarande anhållen.
Polisen har under helgen hållit en rad förhör med drabbade och vittnen.
Lessebo • Publicerad 9 december 2013

– Han är i nuläget misstänkt för grov misshandel och olaga hot. Under måndagen beslutar åklagare om han ska begäras häktad, konstaterar kriminalinspektör Peter Kennfors vid Kronobergspolisen.

Polisen larmades till Folkets hus strax efter klockan ett under natten till lördagen sedan flera personer knivskurits. Detta sedan objudna gäster hade kommit till en privat fest och ett bråk uppstått.

Annons

När polisen tog emot anmälningar och pratade med såväl drabbade som vittnen kom uppgifter som pekade ut den 22-årige mannen.

– Han hade lämnat platsen och greps en bit där­ifrån. Mannen är hemmahörande i Lessebo kommun och förekommer sedan tidigare hos oss.

22-åringen misstänks för fyra fall av grov misshandel medan brottet mot den femte skadade personen rubriceras som misshandel. De skadade fick stick- och skärsår vid tumultet.

– Det är fyra män och en kvinna som skadats vid bråket och de bedöms som lindrigt skadade, säger Peter Kennfors som tillägger att 22-åringen kände någon, men inte alla, av de skadade sedan tidigare.

Under polisförhören har 22-åringen även delgivits misstanke om olaga hot och skadegörelse.

Polisen har under helgen hållit en lång rad förhör med personer som var i Folkets hus för att få fram så många detaljer som möjligt.

– Vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med fler festdeltagare som kan ha sett något i anslutning till brotten. Vi har långt ifrån identiteten på alla som var närvarande.

Den anhållne 22-åringen har i förhör förnekat brott, men enligt Peter Kennfors har mannen ändå gjort vissa medgivanden.

När polisen kom till platsen under natten till lördagen spärrades lokalen av och polisens kriminaltekniker har gjort en brottsplatsundersökning. Avspärrningen hävdes under söndagen men planerade aktiviteter i Folkets hus fick ställas in på grund av den omfattande skadegörelsen.

– Vi kommer att fortsätta utredningen med fler förhör. Det var många på festen och det återstår en hel del personer att höra under den närmaste tiden.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons