Bowling och nöje bröt kontrakt

Bowling & Nöje i Hovmantorp har valt att hoppa av sin satsning i Emmaboda.
Lessebo • Publicerad 9 augusti 2012

När den tidigare entreprenören lade ner sin verksamhet i bowlinghallen i Emmaboda gick det nya kontraktet till Hovmantorpföretaget. Men nu har de brutit samarbetet med Emmaboda kommun eftersom de anser att kommunen inte hållit sin del av avtalet.

- Vi kom inte igång med verksamheten när vi skulle och vi fick inga klara besked om när vi kunde komma igång istället, säger Pontus Büttner, Bowling & Nöje i Hovmantorp.

Hovmantorpföretaget skulle tillträda lokalerna den 16 juli i år. Men installationen av den nya säkerhetsutrustningen i bowlinghallen hölls inte inom tidsramen och därför har Bowling & Nöje valt att säga upp sitt entreprenörskap.

Erling Karlsson, förvaltningschef tekniska kontoret i Emmaboda, menade att den gamla utrustningen kunnat användas tills den nya blev färdig. Men det tycker inte Pontus Büttner.

- Det var inte under de premisserna vi skrev på kontraktet.

Kommer detta att leda till juridiska åtgärder?

- Det hoppas jag inte. Men det får vi ta då i sådana fall, säger Pontus Büttner.

Vad som händer med bowlingverksamheten i Emmaboda är ännu inte klart.

Tomas Serholt

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.