Carolina Thaysen slutar som vd i mars

Carolina Thaysen slutar i mars som vd för AB Glasriket. Tillfällig efterträdare är utsedd som tillförordnad från dess och under ett år framöver.
Lessebo • Publicerad 4 januari 2013
Vd Carolina Thaysen, AB Glasriket.
Vd Carolina Thaysen, AB Glasriket.Foto: Sif Erlandsson

– Stine tar över så länge. Vi vill inte gå ut och söka en ny vd samtidigt som det råder sådan turbulens som det gör just nu i Glasriket, säger Monica Widnemark, kommunalråd i Lessebo samt sedan länge styrelseordförande för AB Glasriket.

Stine Breum-Appelqvist är sedan ett par år ansvarig för press, marknad och PR inom marknadsföringsbolaget som ägs av de fyra Glasriketkommunerna samt glasbruken. Carolina Thaysen, som är bosatt i Kalmar, har arbetat ännu längre inom bolaget. De första åren var hon försäljningschef, och våren 2009 utsägs hon till vd. Nyligen blev hon tillfrågad om att ta över som verksamhetsledare för Nybro Företagsgrupp, den organisation som samlar kommunens företagare.

– Tråkigt för oss men roligt för Carolina att hon fått ett nytt jobb. Det har varit tuffa år och hon kände att hon ville göra något annat, säger Monica Widnemark.

Widnemark framhåller att AB Glasrikets uppdrag är viktigare än någonsin när antalet glasbruk minskar.

– Vi jobbar med all marknadsföring i regionen. Dessutom finns det ju även ett antal mindre glashyttor vilket man kanske inte alltid tänker på. Glasriket är också ett viktigt besöksmål; 2011 kom 1,3 miljoner besökare hit.

AB Glasriket ägs till 60 procent av ett antal glasbruk. Resten av ägandet delas mellan de fyra kommunerna Lessebo, Uppvidinge, Emmaboda och Nybro. Carolina Thaysen är på semester utomlands och har inte kunnat nås för en kommentar.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.