Cykelloppet är inställt

Det blir inget cykellopp i Glasriket i år heller. Glasrikeresan som skulle ha körts på lördag är inställt.
Lessebo • Publicerad 29 augusti 2013

Cykelloppet Glasrikeresan 2013 flyttas nu till våren 2014. Det meddelas via nättidningen velo.se där det hänvisas till arrangörstekniska grunder som ligger utanför arrangörens påverkan. I övrigt vill ansvariga inte kommentera att loppet ställs in.

– Enligt policybeslut i styrelsen, säger Pär Edgren, velo.se och GIF, Glasrikresans intresseförening.

Nytt preliminärt datum är lördagen den 10 maj 2014. Precis som var planerat nu i höst blir det ett renodlat motionslopp. Start och mål blir som vanligt i Kosta. Två slingor kommer då att erbjudas; en loop på tolv och en loop på fem mil.

– I och med att vi flyttar loppet till våren blir det en perfekt tidig uppladdning för alla som tänker köra Vätternrundan 2014, säger Pär Edgren.

Premiäråret 2009 hoppades arrangörerna på 3000 cyklister men de blev betydligt färre; runt 300. De två följande åren minskade antalet deltagare ytterligare. 2012 ställdes loppet in.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.