Annons

Dålig intresse för fiber i Skruv

På torsdagen var det informationsmöte för fiberintresserade i Slätthult, Skruvby och Skrämbohult med omnejd. Intresset var skralt – bara 15 personer kom.
Lessebo • Publicerad 27 oktober 2012

Det var få deltagare som kom till Skruvs Folkets hus när det samlades till informationsmöte på torsdagskvällen. 15 stycken plus en representant för Ljuders byanät, enligt Anita Ask, Fiber Lessebo, som också deltog. Från Skrämbohult kom ingen alls.

Kommunen har förberett en stamnätssträcka norrut från Skruv mot Slätthult genom att gräva rör under järnvägen. Men pengarna var slut när Lessebo kommun ansökte om medel. Nya pengar kommer först 2013 och 2014.

Annons

På mötet presenterade därför några boende idén att koppla in medlemmarna i ett eventuellt byanät från två håll. Vissa kan koppla in sig på det existerande stamnätet i Slätthult, andra på stamnätet i Skruv. Men kostnaderna för de relativt långa sträckorna får byanätet i så fall bära själv.

Nu görs ett omtag och nya inbjudningar ska skickas ut, säger Anita Ask. Ett nytt möte med samma målgrupp planeras till någon gång i november:

– Vi måste ha till en arbetsgrupp. Byanäten är inget som kommunen kan driva.

Andreas Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons