Ett lyft för skolbarn och flanörer

Samhället har fått en ny färgklick. Men den är framför allt till nytta för skolbarn och flanörer - bron över Garvarebäcken
Lessebo • Publicerad 21 maj 2010
Foto: Anders Karlsson

Det finns många bitar gång- och cykelvägar i Hovmantorp. På sikt ska de bilda ett heltäckande nät. I tur var egentligen att göra klart till fågelvägarna Men framdragning av fjärrvärme kom emellan.

I stället flyttade kommunen investeringspengarna till Strandtorget, nära Storgatans korsning med järnvägsövergången i östra Hovmantorp.

– Här binder vi samman gc-vägen på Strandpromenaden med området sydost om järnvägsövergången, säger Thomas Härsing.

Syftet är att sjösidans skolbarn ska slippa cykla på Storgatan. De som kommer från fågelvägarna ska ledas rakt över Storgatan, från Sandviksgatan till Strandgatan.

– Då slipper de korsa Storgatan nära järnvägsövergången.

Från Strandvägen går ny cykelväg bakom hyreshuset i trä och ned mot Garvarebäcken. Där har fundament stått klara en tid och nu är även bron på plats.

– Det gick galant, konstaterar Patrik Hultberg och Marcus Ingmansson på Ottosson Bygg.

De fick hjälp med lyftet av Daniel Nilsson och Rasmus Sjödén på Jinerts. Joakim Willysson från kommunen fixade det elektriska. Bron kostade 266 000 kronor och ska snabbt bli användbar. Men asfaltering av vägarna dröjer några veckor

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.