Glashuset hyrs ut som semesterhus

Lessebo kommun har nu tecknat kontrakt med en semesterhusförmedlare. Redan från nästa vecka kan uthyrning av Glashuset börja ske.
Lessebo • Publicerad 6 juli 2010
Glashuset i Kosta.
Glashuset i Kosta.Foto: Sif Erlandsson

– Då ska det finnas med på nätet hoppas vi. Det var ju för sent för att komma med i årets kataloger, säger kommunchef Inga-Britt Andersson.

Kommunen får betalt från förmedlaren Novasol, i den mån uthyrning sker. Det som återstår innan det kan komma i?gång är upprustning av lägen- heterna för självhushåll. Tre av de fem ska kunna hyras ut, dock inte visnings- och konferens-lägenheterna.

– Jag är nöjd med avtalet, dels för att kommunen får in hyresintäkter, dels för att det är roligt att kunna erbjuda ett unikt boende.

Novasol förmedlar semesterhus i de flesta länder i Europa, och även i Sverige. Just nu finns inga hus till uthyrning just i Kosta men på webbsidan hänvisas till orten som ett utflyktsmål.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.