Annons

Gym får stöd av Allmänna arvsfonden

Träningsverket IF får 53 000 kronor från Allmänna arvsfonden. Medlen ska gå till utbyggnad av gymmet i Allhallen.
Lessebo • Publicerad 1 oktober 2012

Enligt ansökan från föreningen ska pengarna användas till bygget av en ungdomslokal för tyngdlyftning och styrkelyft i anslutning till det nuvarande gymmet i Allhallen i Hovmantorp.

Mer preciserat avses beloppet gå till kostnader för fasta installationer som snickerier, ellås, belysning och specialanpassat golv för lyftning. En del av pengarna får också användas till resekostnaden för en person som deltar i Arvsfondsdelegationens introduktionsdag. I villkoren från Arvsfonden ingår en förbindelse. Föreningen måste under minst tio år använda lokalen eller anläggningen till det ändamål som stödet gäller.

Ett krav är också att Arvsfondens logotype ska synas på material som rör bygget. Dessutom måste fortlöpande information om projektet läggas in på Arvfondens mötesplats på nätet.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons