I vimlet med Sven: Stjärnkocken gästspelade i Kosta
Nu gästspelade Ulf med fem rätter och eget österrikiskt vin i restaurangen på Kosta Boda Art Hotel. 70 gäster satte sig till bords och under lördagen blir det drygt hundra ytterligare.
– Det brukar bli två gästspel om året för min del. Att jag valde Kosta beror på att Torsten Jansson (ägaren) är en vän och en härlig människa, förklarade Ulf Wagner.
Ulf är ett stort namn i mat-Sverige. Han var först i Göteborg när han med restaurangen The Place fick en stjärna i prestigefyllda Guide Michelin och han upprepade bedriften med Basement.
Nu håller Ulf i rodret för Leif Mannerströms gamla Sjömagasinet. Den berömda krogen i Göteborgs hamninlopp har Växjöbekantingen Gustav Trägårdh som köksmästare.
Hungriga gäster från hela regionen strömmade till Kosta.
– Det här var magiskt. Ulf är så oerhört populär, sa hotellets mat- och dryckesansvarige Daniel Mansfeldt.