Annons

Inga lämpliga lokaler – nu flyttar Prisstopp

Prisstopp ville flytta ner en våning i Kosta Outlet. Det gick dock inte att lösa praktiskt och lågprisbutiken flyttar nu från orten
Lessebo • Publicerad 16 februari 2012
Stora ytor finns för aktiviteter nästa vecka i Prisstopps före detta lokaler. Foto: Sif ErlandssonFoto: 
En ny butik öppnar på lördag i den före detta godisbutiken.Foto: 

– Lite trist att vi inte hittade en lösning som passade oss, vi försökte länge. På sikt hoppas vi dock komma tillbaka, säger lågpriskedjan Prisstopps driftchef Lars-Erik Karlsson, Östhammar.

Butiken i Kosta slog igen för en månad sedan, och lokalerna på andra våningen i Kosta Outlet håller nu på att tömmas. När Prisstopp för drygt ett år sedan ville etablera sin andra butik i landet fanns före detta Andys lekland ledigt. Men egentligen var önskemålet att ligga i bottenplanet, och dessutom med en lite mindre yta; runt 1 000 kvadratmeter.

Annons

– Vi ville också vara nära entrén, både för att kunderna och vi skulle slippa frakta alla varor med hiss, säger Lars-Erik Karlsson.

Håkan Jalling , marknadsansvarig på Kosta Outlet, framhåller också att det inte gick att få till en för båda parter bra lösning. Han har dock en ny etablering på gång och förhandlingarna beräknas bli klara inom de närmaste dagarna. Verksamhet det handlar om är även här försäljning.

– Lokalen behöver byggas om och anpassas till den nye hyresgästen. Det beräknas vara klart under senvåren, säger Håkan Jalling.

Utrymmena som nu töms kommer dock att fyllas med aktiviteter under sportlovet nästa vecka.

– Där tar vi dels hjälp av föreningarna, dels gör vi en del arrangemang i egen regi. Vi ville göra någonting för de familjer som inte åker iväg under lovet.

Andra rockader är också gång i den tre våningar stora butiksgallerian vid Kosta glasbruk. I den före detta chokladbutiken, som flyttat ner en våning, öppnar en ny butik på lördag.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons