Annons

Flera helikoptrar vattenbombade skogsbrand

Klockan tre på fredagseftermiddagen fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i terrängen norr om sjön Läen i Lessebo kommun. Det visade sig vara en skogsbrand på mellan en och en halv och två hektar som brann.
Lessebo • Publicerad 3 augusti 2018 • Uppdaterad 4 augusti 2018
Flera helikoptrar vattenbombade brandområdet.
Flera helikoptrar vattenbombade brandområdet.Foto: Charlotte Stjernkvist

Drygt en halvtimme efter det inkomna larmet hade en kraftig rökutveckling uppstått vid brandplatsen.

Tre helikoptrar fick vattenbomba området. Från början var brandens omfattning mellan en halv och en hektar stor. Därefter spred branden sig och i nuläget är det mellan en och en halv och två hektar som brinner.

Annons

Fyra brandbilar, ledningsbilar samt en reserv-helikopter i luften fanns på räddningsplatsen. Reserv-helikoptern släppte inte ut något vatten, utan vars funktion var att man ska kunna få en omfattning av hur läget såg ut från luften.

Räddningsledaren Christian Johansson från Östra Kronobergs räddningstjänst var på plats och säger att man inte vet hur branden har startat.

– Vi har fokuserat på att släcka branden och inte hunnit undersöka orsaken till varför branden uppstod. Branden är nu under kontroll och kommer att fortsätta att vattenbombas under kvällen av helikopter, säger han och fortsätter:

– Vi håller på att planera eftersläckningsarbetet och jag uppskattar att eftersläckningen kommer att pågå hela kvällen och natten. Även markägaren är satt i arbete och kommer att bidra med folk som kan hjälpa till att släcka branden.

Det finns inga ledningsgator som går över området eller några hus i området. Ingen person ska ha kommit till skada.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Nathalié NylanderSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons