Annons

Lessebo hakar på Växjös IT-projekt

Lessebo och Växjö ska samarbeta inom drift och support på IT-området för att ge användarna bättre stöd och spara pengar.
Lessebo • Publicerad 10 mars 2011

Växjö kommun har sedan hösten 2008 investerat stort i projektet Ett IT

och Lessebo kommun köper nu in sig för en halv miljon. Tanken är att båda parter genom diskussioner och erfarenhetsutbyten ska bidra till att kunskaper sprids och konceptet utvecklas.

Annons

– Det finns ett ”win-win-tänk” i detta, även om Lessebo med en liten IT-enhet har störst nytta av samverkan. Växjö vill få till en bred samverkan inom länet, säger Lessebos kommunchef Inga-Britt Andersson.

Syftet med överenskommelsen är att skapa kostnadseffektiv IT-verksamhet genom att gemensamt utnyttja kommunernas resurser och kompetenser. Till exempel ska Växjös servicedesk ta hand om all felhantering inom Lessebo kommun för 350 000 om året.

– Vi har varit sårbara och nu får våra IT-arbetare nya arbetskamrater, säger Inga-Britt Andersson.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons