Annons

Lessebo kommun går elkonsult till mötes efter skarp kritik

När ett Virserumsföretag ifrågasatte upphandlingen av elkonsulter svarade kommunen att allt hade gått rätt till.
Men nu görs upphandlingen om.
Lessebo • Publicerad 1 februari 2012

– För att vi ska vinna tid. En rättslig process kan ta flera månader och försena brådskande projekt, säger teknisk chef Leif Gummeson.

En seg process skulle inte bara drabba Lessebo kommun utan även dess bolag Lessebo Fastigheter och Lessebohus. De sökte i höstas två elkonsulter genom förenklad upphandling och uppdragen gick till Elprojektering i Växjö samt Elektrisk byrå Arne Ahlkvist i Kalmar.

Annons

Men LH Ingenjörsbyrå i Virserum ifrågasatte upphandlingen och krävde att den skulle göras om i sin helhet. Det skedde i en ansökan till förvaltningsrätten. Bolaget hävdade att förfrågningsunderlaget var motstridigt och otydligt, att man missgynnats vid utvärderingen och felaktigt rankats sämst i stället för bäst när det gällde maxkravet på erfarenhet.

Leif Gummeson bemötte kritiken. Men efter ännu mer djupgående kritik i en inlaga från LH Ingenjörsbyrå har kommunen valt att gå företaget till mötes.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons