Annons

Lesseboelever bättre än snittet

2011 års studenter från Lessebo kommun var bättre än genomsnittet när de tog examen på ett kommunalt gymnasium i Växjö.
Lessebo • Publicerad 9 februari 2012

Sammanlagt 83 Lesseboelever gick ut från Katedralskolan, Kungsmadskolan respektive Teknikum vårterminen 2011. Av dessa hade i genomsnitt 94 procent fullständigt slutbetyg. Det ska jämföras med samtliga elever där snittet låg på 93 procent.

Representanter från Växjö gymnasieförvaltning presenterade dessa siffror för ledamöterna på senaste mötet med barn- och utbildningsnämnden i Lessebo kommun.

Annons

– Det visar att vi har en bra utbildning här i Lessebo kommun, säger utbildningschef Carl-Axel Hallberg.

Lesseboeleverna gjorde allra bäst ifrån sig på Kungsmadskolan där 97 procent av 36 elever fick slutbetyg. På andra plats kom Katedralskolan; 96 procent av de 29 eleverna fick slutbetyg. För Teknikums 18 elever gäller siffran 83 procent. För slutbetyg krävs minst 2 500 gymnasiepoäng.

De elever som inte nått dit får ett så kallat samlat betygsdokument. Ett sådant behöver dock inte vara ett hinder för exempelvis högre studier om han eller hon har betyg i de ämnen som utbildningen kräver.

Programmen som lockade flest Lesseboelever var på Katedral Estetiska och Naturvetenskap med 11 vardera, Kungsmad Hotell och Restaurang (10) och Teknikum Omvårdnad (6). En fjärdedel av årskullen tog examen på friskolor.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons