Livet i Bikupan visades upp

Lessebo • Publicerad 14 februari 2011
Ulrika Bergenå och sonen Olle köpte lotter av niondeklassarna Ludwig Engström och Angelica Becker.
Ulrika Bergenå och sonen Olle köpte lotter av niondeklassarna Ludwig Engström och Angelica Becker.Foto: 
I Estethuset sjöng de elever som har körsång som elevens val.
I Estethuset sjöng de elever som har körsång som elevens val.Foto: 
Många kom för att se hur livet är på högstadieskolan Bikupan i Lessebo, när det var Öppet hus i lördags. Sjätteklassaren Julia Andersson var en av dem och hon tyckte att det blir lite pirrigt att börja sjuan till hösten.
Många kom för att se hur livet är på högstadieskolan Bikupan i Lessebo, när det var Öppet hus i lördags. Sjätteklassaren Julia Andersson var en av dem och hon tyckte att det blir lite pirrigt att börja sjuan till hösten.Foto: Stewe Jonsson
Mamma Katarina Palm och mormor Kerstin Palm var på Öppet hus för att vara med på lektionerna för klass 7A, där Katarina Palm son Johan går.
Mamma Katarina Palm och mormor Kerstin Palm var på Öppet hus för att vara med på lektionerna för klass 7A, där Katarina Palm son Johan går.Foto: 
Moa Lundberg, Elin Söderberg och Michaela Forsmark tjänstgjorde i cafeterian.
Moa Lundberg, Elin Söderberg och Michaela Forsmark tjänstgjorde i cafeterian.Foto: 

Det kom mycket folk till högstadieskolan Bikupans Öppet hus-arrangemang i lördags. Under tre förmiddagstimmar kunde föräldrar, syskon och andra följa lektioner och ta del av underhållning och hembakade bullar!

Öppet hus på lördagsförmiddagen hålls istället för åhörardagar eller åhörarkvällar. Eleverna kompenseras genom att de får ledigt en dag längre fram.

I klassrummen pågick undervisningen som om det vore en helt vanlig skoldag. Ja, eller nästan i alla fall.

– Det är klart att man anstränger sig för att se till så att det händer något i klassrummet som är intressant för åhörarna, så inte eleverna bara sitter tysta och jobbar med skrivuppgifter, förklarade Anna Ekström, lärare i svenska och engelska.

Hon undervisade bland andra klass 7A under förmiddagen, där en ung herre vid namn Johan Palm går. Hans mamma Katarina och mormor Kerstin fanns på plats för att lyssna.

Men det var inte bara elever och anhöriga på plats, utan också blivande elever, bland andra Julia Andersson och hennes mamma . Sjätteklassarna som ska börja i Bikupan till hösten var nämligen inbjudna.

– Det känns lite pirrigt att börja här, eftersom man inte känner så många, konstaterade hon över en brownie med grädde i cafeterian.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.