Annons

Mest nöjd över fjärrvärmeavtalet med Vida

Drygt ett år har han bott med familjen i Hovmantorp.
-Snart återvänder vi till villan utanför Göteborg, säger avgående vd Mikael Jansson.
Lessebo • Publicerad 12 mars 2011
Mikael Jansson, vd för Lessebohus, Lessebo Fjärrvärmen och Lessebo Fastigheter slutade i går.
Mikael Jansson, vd för Lessebohus, Lessebo Fjärrvärmen och Lessebo Fastigheter slutade i går.Foto: 

Sina närmare två år som vd för tre kommunala bolag ser Mikael Jansson med tillfredställelse tillbaka på. Han har trivts både med arbetet, människorna han mött och med kommunen. Familjen, med två små barn, har förstås bott i en av Lessebohus hyreslägenheter.

– Familjesituationen framöver gör att jag inte skulle hinna lägga den tid som krävs på arbetet. Min sambo Claudia börjar arbeta efter föräldraledighet och vidareutbildning. Våra föräldrar bor i Göteborg, och det är 30 mil bort när vi behöver avlastning.

Annons

Vad är det viktigaste du gjort sedan du kom till Lessebo kommun i juni 2009?

Att avtalet med Vida Paper om leverans av fjärrvärme till Lessebohus blev lyckat, säger Mikael Jansson.

Han nämner ytterligare verksamheter som kommit olika långt, som utbyggnaden av fjärrvärmen i Lessebo och fiberanslutningen till villaägare. Där har de tunga bitarna med avtal klarats av. Nu återstår att fullfölja arbetet. Han är också nöjd med att Lessebohus numera också finns med på bostadsmarknaden Boplats Växjö. Dessutom har ett antal fastigheter sålts, och fler är på gång där kontrakt ännu inte är underskrivna.

- Mer är också på gång framöver.

En viktig fråga för Lessebohus har varit och är problemen med eftersatt underhåll och tomma lägenheter.

- Där har vi dock kommit långt i planeringen hur framtiden ska se ut. Men det är arbetsmaterial än så länge, så jag kan inte avslöja något i dagsläget.

Mikael Jansson börjar redan nu på måndag sitt nya jobb som verkställande tjänsteman, vilket motsvarar vd i ett bolag, i bostadsstiftelsen Robert Dicksons stiftelse i Göteborg.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons