Norrmän köper Lessebo bruk

Tre norrmän med stor branscherfarenhet köper massa- och pappersföretaget i Lessebo och jobben räddas för huvuddelen av de 230 anställda.
Lessebo • Publicerad 17 januari 2013

- Det fanns tre seriösa intressenter. En grupp lade ned väldigt stor omsorg på att undersöka bruket och dess förutsättningar. Den vann anbudskampen, säger Vida Papers konkursförvaltare Bertil Stridh.

Köparna tillträder den 1 februari och återger företaget dess anrika namn Lessebo Bruk. De behåller inriktningen på special- och textilmassa, som anses ha god potential och fortsätter med den redan lönsamma tillverkningen av finpapper i hög kvalitet.

- Det känns oerhört positivt och lyckligt att de nya ägarna vill fullfölja vår strategi, säger vd Jan Fjeldså.

Han blir kvar liksom hela den övriga ledningen och har varit något av nyckel till konkursförvaltarens lösning. Jan Fjeldså är inte bara norsk medborgare. Han kände väl till de tre norrmännen som tar över och fick dem intresserade.

- Jo, jag tipsade dem om bruket.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.