Annons

Ny vision för kommunen håller på att tas fram

Inga siffror men väl uppställda mål. Kort och koncist – allt ryms på ett A4-papper – är förslaget till ny vision för Lessebo kommun.
Lessebo • Publicerad 9 februari 2012

Visioner finns sedan tidigare för Lessebo. Den som gäller just nu arbetades fram 2007 av politiker och tjänstemän, och antogs av kommunfullmäktige. Innehållet består av strategier och verksamhetsmål inom ramen för god ekonomisk hushållning.

Det nya förslaget finns i ett lätthanterligt format, framtaget av näringslivschef Helen Karlsson. Målen är bland andra att Lessebo ska vara en kommun med ett kreativt näringsliv, ett attraktivt boende, en skola i framkant och en utveckling av den unika besöksnäringen.

Annons

Några av strategierna för att nå dit är att skapa bostäder för olika gruppers behov och önskemål, verka för goda kommunikationer samt att använda och utveckla småskaligheten i kommunen. Nästan allt är lättillgängligare/enklare än i staden framhålls i texten.

Kommunens läge ska också utnyttjas på olika sätt, exempelvis genom närheten till Växjö. Satsningar för att öka kommunens attraktivitet ska drivas och samverkan mellan skola och näringsliv ske. Utveckling av servicen till företagen och vidareutveckling av Glasriket som region är några av sätten att skapa tillväxt.

– Visionen och tillhörande strategier ska utgöra grunden och vara riktningen för kommande verksamhetsplanering. När den är beslutad ska den kommuniceras till alla nämnder och förvaltningar och dess medarbetare. Den ska alltså leva i det dagliga arbetet, säger kommunchef Inga-Britt Andersson.

Kommunstyrelsen har antagit det framlagda förslaget till Vision för Lessebo kommun. Det ska nu gå vidare till kommunfullmäktige för beslut.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons