Annons

Orrefors Kosta Boda: Förhandlingar för varslade tjänstemän slutade i oenighet

MBL-förhandlingarna mellan Orrefors Kosta Boda och fackklubben Ledarna slutade i oenighet. Företaget bestämmer nu; enligt uppgift får 16 tjänstemän gå.
Lessebo • Publicerad 17 februari 2012

– Jag vet inte hur många som får sluta. Förhandlingarna slutade i oenighet, och företaget har nu rätt att säga upp vilka de vill, säger Ingela Weidner, ordförande för Ledarna.

Den 12 december varslades 115 anställda inom Orrefors Kosta Boda, varav 25 tjänstemän. I förhandlingarna har Ledarna krävt att LAS ska gälla, det vill säga att uppsägningarna ska ske i turordning efter anställningstid.

Annons

– Det är den linje vi drivit. Mer kan jag inte kommentera.

Weidner bekräftar att förhandlingarna avslutades i onsdags, och att de som sägs upp fick besked samma dag. När varslen lades hade glaskoncernen närmare 80 tjänstemän. Efter uppsägningarna krävs nu en ny organisation som ska träda i kraft om en dryg månad.

Vd Ann Gustafsson vill inte kommentera några uppgifter. Istället utlovar hon ett pressmeddelande i slutet av nästa vecka.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons