Publiktapp för Teaterborgen

Årets sommarmusikal på Teaterborgen lockade färre besökare än föregående år. Trots det är man nöjd med Jakten på Tors hammare.
Lessebo • Publicerad 28 juli 2010
Publiken svek asagudarna och alverna på scenen i Strömbergshyttan. foto: Sif Erlandsson
Publiken svek asagudarna och alverna på scenen i Strömbergshyttan. foto: Sif ErlandssonFoto: Sif Erlandsson

Årets föreställning lockade knappt 4 000 besökare, vilket är drygt 1 000 färre än förra årets Robin Hood, som sågs av 5 000 personer.

– Vi kunde önskat oss lite mer folk men överlag i Sverige har liveföreställningar tappat publik i år, säger Björn Elmgren på Teaterborgen.

Trots att publiksiffrorna minskade så ökade skivförsäljningen denna sextonde säsong i Strömbergshyttan. Uppsättningen av Jakten på Tors hammare hade premiär i slutet av maj och avslutades den 4 juli. Manus och musik skrev John Martin Bengtsson och Björn Elmgren.

– Alla inblandade har varit fantastiska och vi har fått bra recensioner och positiva reaktioner från publiken, säger Björn Elmgren som tycker det är kul att skivförsäljningen gick så bra.

Varför publiken minskade i år är svårt att svara på. Åskådarna sitter under bar himmel så vädret påverkar antalet spontana besökare. Spelperioden kantades av värmeböljan som slog till över Sverige så tappet av besökare berodde inte på dåligt väder.

– Vad som händer nästa år får vi se, vi ska ha möte med kommunen i augusti, säger Björn Elmgren.

Jonna Andersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.