Annons

RÖK:s hyra fastställd

Årshyran för räddningstjänsten RÖK:s brandstation och huvudkontor i Lessebo är nu fastställd till 785 880 kronor. Det är mer än dubbelt mot tidigare men lokalerna är också både större och bättre.
Lessebo • Publicerad 25 februari 2012
Ombyggd lokal Brandstationen i Lessebo och RÖK:s kontor.
Ombyggd lokal Brandstationen i Lessebo och RÖK:s kontor.Foto: Sif Erlandsson

– Ytan har utökats och dessutom har vi gjort en omfattande renovering, säger fastighetsingenjör Göran Borg, Lessebo kommun.

Hyreskontraktet mellan kommunen och räddningstjänstförbundet RÖK skrevs under så sent som förra veckan men gäller från den 1 januari 2012. Hyran betalas i förskott varje kvartal och i den ingår uppvärmning, va, el, sophämtning, snöröjning och lokalvård för 996 kvadratmeter.

Annons

Ombyggnaden av det före detta poliskontoret till kontor med mera för RÖK:s behov pågick under större delen av 2010. Samtidigt pågick den dag- liga verksamheten i huset som även tidigare också var brandstation. I april 2011 invigdes de nya lokalerna med öppet hus.

Samtidigt som fastighetsägaren Lessebo kommun anpassade lokalerna gjordes en rejäl upprustning.

–   Som vi som fastighets-ägare får stå för. Däremot får RÖK stå för de förbättringar som gjorts, säger Göran Borg.

Innan de nya lokalerna togs i bruk låg årshyran på 350 000 kronor. Hyresgästen har efter ombyggnaden betalat en preliminär hyra. Då slutredovisning nu skett har den slutliga summan kunnat fastställas.

Budget för ombyggnaden var 9,3 men kostnaden blev till slut högre; drygt 9,8 miljoner kronor. I summan ingår kommunens utgifter för reservkraft, kommunikationsutrustning och ledningscentral. Statsbidrag har utgått för en del av dessa kostnader.

Räddningstjänsten Östra Kronoberg, RÖK, omfattar Lessebo, Uppvidinge och Tingsryds kommuner.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons